Sulamilah Hariku
--Assalamualaikum--
* MisCiko.Gadis biasa.Tiada yang istimewa buat diri ini.Bertatih mencari redha Ilahi bukannya pada manusia.Senyumlah diri ini biarpun duka yang tiba, pahit yang menyusul.kerana aku percaya,Allah sentiasa ada =') *



Skin by Ayien
Cute favicon byBabydoll
Blog owner: MisCikoPiko

Epok - epok
Thursday 27 December 2012 | 08:16 | 4 comments
Assalamualaikum..

yee! apa kabo ^^.

 lama tangan ni tak sharing caring kan.
Alhamdulillah, hari ni ada benda baru lagi yang dapat diri ini belajar.
sebenaqnya, lama udah diri ni mengidam makan karipap atau nama lainnya epok-epok. Tambah pula musim hujan cenggini kan. Makan epok-epok smbil mg'hirup air hot choc aku tgh malam-malam gini best sungguh! 

Nyum..nyumm.. :3



Meh kita belajar ' Cemana nak buat epok-epok'..

Apa yer bahan-bahannya?

Bahan-bahan Kulit rangup:

  • 1 kg tepung gandum
  • 1/2 cawan minyak masak
  • 380 g air
  • 1 cubit garam
Bahan Inti sodapp:

  • 1 tin sardin
  • 2 ubi kentang diptg petak kecil
  • 1 bawang besar
  • 3 cili padi- hiris halus { untuk siapa mkn pedas ja}

So, gaul sama gaul jadilah doh. dush! kedebush!Kasi sama penyet dan letak la intinya.


Bak kata Chef Mama tadi, nak buat karipap sedappp mesty la pandai kelim karipap. Kalau dah kelim pun nampak serabut, tngok dua kali karipap pun was-was nak makan. betul x? sebab tu orang kata, luar mesti cantik. baru orang nak datang ngupp! { ermm...stuju je la ;/ aku tgok luar dalam je }

take nOte!


'Kelim Karipap' 



hasilnya,


last trial
.......................................


bole la makan kan...
{ mak ckp pass la jadi menantu orang } 
amboihh mama! tak sabo dah..


---- nYte semoo---
smuGa kita sama-sama belajar benda baru lagi esok hari.
insyaALLAH