Sulamilah Hariku
--Assalamualaikum--
* MisCiko.Gadis biasa.Tiada yang istimewa buat diri ini.Bertatih mencari redha Ilahi bukannya pada manusia.Senyumlah diri ini biarpun duka yang tiba, pahit yang menyusul.kerana aku percaya,Allah sentiasa ada =') *



Skin by Ayien
Cute favicon byBabydoll
Blog owner: MisCikoPiko

' KITA HANYA DI SEBERANG JALAN'
Tuesday, 10 January 2012 | 16:18 | 0 comments
                                                                  ASSALAMUALAIKUM..

my last entry sbelum diri nie akan diserabutkan dengan sem 2 punya life sok. Soo, kali nie sy nak share pasai 'KITA HANYA DI SEBERANG JALAN'. I luv this novel soo much, tpi kisahnya bukan pasai novel nie..pinjam tjuk jerr ;)


' KITA HANYA DI SEBERANG JALAN'

First skali, jom tanya diri kita? - apa anda faham tntg cinta?

kata EN. GOOGLE,


yang nie sy tak setuju... tpi 100% sy setuju klu yang halal

maybe yg nie,


50 % sy suka !!

luv it ,



100% sy suka.. kedit pd blog DR.CINTA. i luv this words soo much.

next, camner ngan statement nie?



nie ayat yg sy copy n paste dri nobel kak sy, ( tjok novel dh lupak lak). bukan dari mn2 mamat jiwang karat yg sent yerr ! so, lepaz bersusah payah menganalisis ayt nie bersm2 org2 yg sudi meluangkan masa..rezultnya = 30 % setuju ja .

1. cinta tak pernah jauh, sentiasa ada di hadapan diri
- cinta ALLAH sentiasa bersama kita, x kira susah ka senang, ALLAH sntiasa ada bersama ;)

2. singkaplah hijabmu, pasti menemuinya.
-  ni x pa klu anda sudah bersedia..salurkan ke arah yg halal yer,

3. bila cinta seseorang menghampiriku, maka cintaku akan dekat dengannya. bila cinta jauh dariku, maka cintaku akan jauh darinya.
- tak da penglman nk describe tpi ada jawapn sy suka
- cinta manusia hanya sementara, cinta ALLAH kekal abadi
- kita rancang, ALLAH tentukan .. doa, usaha, tawakal, redha...



siapa kata jatuh cinta itu haram ? angkat tgn ! konfem x dak kan. Seperti kita tawu, Cinta itu satu fitrah dan suci. Hanya kita yg bertanggungjwb nak jaga kesuciannya @ nak jadi insan yg menyumbang ke arah yang mengotorinya. jadi, mana kita nak pilih? renung2kan..... klu tgok la, ramai ja kwan2 kita couple kan? klu couple sekali ja lepas tu dh konfem bersama smpai akhir, x pa la.. tpi klu yg jenis couple, putus, couple.? some from jenis nie kata dah tak da jodoh ngan dya, tpi klu couple 20 kali pun asyik kata x jumpa jodoh>> camna? x ker naya ja?? sedih sangat, begitu mudah sekali.. apa pun marilah kita bersama2 doa diri kita dari menjadi insan sebegini. Biarpun lambat kita menunggu, tpi selamat dunia akhirat. Mungkin kita tak tahu siapa, bila dan di mana?  tpi yg pasti ALLAH tlah sediakan ' something' yg terbaik buat insan yang selalu bersabar . maybe, orang tu duk sebelah ngan kita ja, kita x taw..haha, ( try la usha2)  My ONLY ONE love is only for ALLAH. ;)



 coretanku,

CIKOPIKO